OKTS i 80: Stifterne

Postet av Rune Finstad den 4. Nov 2018

I anledning vårt 80-års jubileum, skriver jeg på søndager utover noen korte stykker om vår tidlige historie. I dag om våre stiftere, Steffen Mærli og Chr. Hals.

Disse to var som voksne naboer i Bjerregårdsgate 31. I 1938 var de også ”naboer” på arbeidsplassen, Oslo Kommunes kontorer i Apotekergata 7, i kvartalet som hadde Akersgata 55 som sentralt bygg. 

Mærli var 28 år da han ble vår første formann. Hals var 6 år eldre og de var fra starten habile skyttere. Mærli hadde nok et aktivt hode og framstår som innovatøren av de to. Han satt i gang prosjekter eller var med på nyskaping hele livet. Han satt som formann fram til 1950, da han ble sekretær i pistolgruppa. Han ble etter hvert en av våre beste pistolskyttere. Han ble også vårt første æresmedlem. Mærli ble tildelt hederstegn i gull fra NSF og UITs* diplom for sitt arbeid for skyttersporten. Mærli omkom i en ulykke i 1960.

 Christian Hals var som motstykke til Mærli den stabile ordensmannen. Han var ansatt som revisor i kommunen hele sitt yrkesaktive liv. Han satt som sekretær i styret i OKTS nesten hele perioden fra 1938 til 1956. Deretter ble han sekretær i kroppstreningsgruppa! På 60-tallet og utover i 70-åra drev han en juniorgruppe. Fra slutten av 70-tallet var han ”banemester” med ansvar for oppsyn med lagets baner. Han ble også tildelt NSFs hederstegn i sølv for sitt arbeid. Han var også æresmedlem av OKTS. Chr. Hals døde i 1984 etter 46 år som aktivt medlem. 

*: UIT heter i dag ISSF, vårt internasjonale overorgan.

Neste søndag: Damene kommer.


1 Kommentar

Kommentarer

  • Harald Olestad

    Hals var oppman minjatyr og 10 luft jeg husker Han som en kjernekar som hadde tid til alle!

    08 desember 2018

Logg inn for å skrive en kommentar.