Skytekurs

Oslo Kommunale Tjenestemenns Skytterlag (OKTS) arrangerer kurs innen flere disipliner i skyting. Det er mulig å ta kurs innen baneskyting, dynamisk pistol, svartkrutt og westernskyting. Primært så arrangerer vi kurs innen bane- og dynamisk skyting.


Vi arrangerer regelmessig:

  • Nybegynnerkurs pistol
  • Dynamisk kurs (for viderekommende med eget våpen)

Kursdatoer og påmeldingsinformasjon vil fremkomme på www.okts.no. Du kan lese mer om kursene under.


Nybegynnerkurs pistol


Kurset er delt opp i to deler. Første del på 12 timer teori og praksis går over to lørdager eller en helg, andre del er 10 oppfølgingskvelder a 2 timer, som må gjennomføres innen 6 måneder. På våre nybegynnerkurs er vi først og fremst opptatt av sikkerhet og ferdigheter. Vi gir deg et best mulig grunnlag for å utvikle deg videre som en trygg skytter i ditt eget tempo.

 

Gjennomføring:

I løpet av første del av kurset vil du få en praktisk og teoretisk innføring i skytesport. Vi lærer deg hvordan våpen skal behandles på en trygg og sikker måte og hvordan man opptrer korrekt på og rundt skytebanen.

 

Gjennom teori og praktisk trening lærer du grunnleggende skyteteknikker, skytestilling, grep, siktebilde, avtrekk og mye mer. Alt under kyndig veiledning og instruksjon. Du får også en innføring i lover og regler som gjelder for skyting, samt informasjon om klubbens tilbud.

Oppfølgingskvelder:
De første treningskveldene du vil være med på er et eget opplegg for nybegynnere som vanligvis avholdes klokken 20.00 -22.00 på mandager. Der får du muligheten til å utvikle deg i trygge omgivelser sammen med andre på ditt nivå. Vi gir oppfølging i ferdighetene du lærte i kurshelgen, og du lærer mye mer om skytesporten og konkurranseformer. De tre første nybegynnerkveldene vil vi gå igjennom nye skyteformer som du ikke fikk praktisert under kurshelgen. 

NB! Alle 10 oppfølgingskveldene må fullføres innen seks måneder.

Pris:
Nybegynnerkurset koster kr. 3960. (Priser kan endres uten forvarsel!)

Kursavgift inkluderer lån av våpen, ammunisjon i kurshelgen, samt medlemskontingent OKTS, forbundskontingent Norges sportsskytterforbund og kretskontingent Oslo skytterkrets for inneværende år.

 

Vi holder normalt fire nybegynnerkurs i året. Disse arrangeres omtrentlig: 

januar.

mai.

september.

november.

 

Vi har for tiden venteliste til plass på nybegynnerkurs og det må påregnes opptil 6 mnd. ventetid før en får plass. 

Hvis du vil vite mer om nybegynnerkurset, eller melde deg på, så ta kontakt med oss på: kurs@okts.no
Medlemsskap

Det er normalt to måter å bli medlem i OKTS på:

  • Eksisterende skyttere søker overgang/melder seg inn via minidrett.no
  • Nybegynnere melder seg på nybegynnerkurs og blir da automatisk medlem

Husk at OKTS er åpent for alle. Du trenger ikke være ansatt i Oslo Kommune for å være medlem!

Priser oppdatert pr. april 2021

Senior: 750,-*
Junior: 375,-*
Honnør: 375,*
Sidemedlem: 750**

*Forbunds- og kretskontingent kommer i tillegg
** Kretskontingent kommer i tillegg


Spørsmål for eksisterende medlemmer rettes til medlemsservice@okts.no


Dynamisk sportsskyting

Alle som vil skyte dynamisk pistol eller rifle må ha dette kurset. Dynamisk skyting er fristil og kalles ofte for skytesportens Formel-1. I motsetning til annen skyting, beveger skytteren seg fremover på banen med våpenet og skyter på forskjellige typer blinker. Skytedisiplinen har høy fokus på sikkerhet, både på og rundt banen. Kurset består av to deler som begge må være bestått for å få kurset godkjent. Første del er en kurshelg, andre del er deltagelse på 2 stevner innen 1 måned etter kurshelgen.

For å delta på kurset bør du ha eget våpen og kunne vise til gjennomført nybegynnerkurs i en skytterklubb eller forsvaret/politiet. Det forventes at dere har skutt med grov pistol (minimum 9mm)

Vi har utstyr for utlån og dette må avklares på forhånd. 


Utstyr som trengs er : hørselsvern, briller, belte, hylster, magasin holdere, 3-4 magasiner og pistol 9mm eller større. 300 patroner. Ta med varme klær, det er kaldt på selve banen, spesielt på vinterstid.

Gjennomføring:

Gjennom teori og mye praktisk trening på skytebanen vil du få grunnleggende kunnskaper om hvordan dynamisk skyting utføres etter IPSC sitt regelverk.

Opplæringen inneholder blant annet grunnleggende skyteteknikk, trekk fra hylster, magasinskifte og skyting under forflytning.

Stevnedeltakelse:

Etter kurshelgen må du delta på minimum 2 intern stevner innen 1 måned , datoer kommer på kurset.

OKTS Dynamisk arrangerer mange interne stevner, fra ukentlige klubbstevner, vintercup til store stevner som Viken Open du kan delta på når du har fått godkjenning av forbundet (DSSN).

Pris:
Kurset koster Kr. 1700,- for voksne og kr. 850,- for juniorer. (Priser kan endres uten varsel. Deltagere må være medlem av klubb med dynamisk sportsskyting på programmet. Dere melder dere inn I OKTS her https://mi.nif.no (opprett profil hvis dere ikke har fra før, velg "Søk ny klubb" og skriv "Oslo kommunale tjenestemenns skytterlag " og Søk. 


Deltakerne må melde seg inn i Dynamisk Sportsskyting Norge før kurshelgen. Link blir sendt på mail ca en uke før. Dette koster 500,-


Påmelding til kurset her

13-14 April 2024

https://www.okts.no/next/events/p/1000106156/dynamisk-godkjenningskurs


Banen ligger i St.Hanshsugen i oslo der Collets gate krysser Ullevållsveien .

Parkering i nærliggende gater.


09:00-16:00 Lørdag og søndag. 


Eventuelle spørsmål kan rettes til celeritasfs@gmail.com