OKTS i 80: Teatergata 14

Postet av Rune Finstad den 21. Okt 2018

I anledning vårt 80-års jubileum, skriver jeg på søndager utover noen korte stykker om vår tidlige historie. I dag om vår første egne bane, i Teatergata 14.

Etter krigen var utleiemarkedet i Oslo ganske håpløst. Det var stor mangel på lokaler hele veien, men vi hadde som lykken var særdeles mange kontakter hos byens største huseier! I mars 1946 fikk vi overta et kommunalt kjellerlokale bestående av to romslige, fuktige og kalde rom med jordgulv. Her måtte alt bygges fra bånn. Dette ble som tidligere nevnt en 15 m riflebane med 18 standplasser i det ene rommet og et pauserom. Her ble det stor aktivitet umiddelbart. Imidlertid var tilgangen på ammo også et problem på denne tida, så vi hadde trening på mandager og leide ut resten av uka fra starten av.

Rifleskyting hadde i mange tiår før krigen allerede vært ”folkesport” og folk strømmet nå til der det var tilgang på skytebane. Fra 1947 til 1948 økte vi medlemstallet vårt fra 60 til 83. Jeg har snakket med etpar som var med på den tida. De kunne fortelle om et miljø der matpakke og kortstokk var like viktig som rifla når en dro på banen. En visste jo ikke om en skulle ut på andre eller tredje lag! I pauserommet sto en stor vedovn og glødet hele vinteren og folk brukte kvelden der.

På generalforsamlinga i 1948 ble det bl.a. opprettet en pistolgruppe som også ble en del av miljøet i kjeller’n (som var kallenavnet). Teatergata 14 finner en heller ikke mange referanser til. Apotekergata 9B ble stedet ofte benevnt, fordi porten som ble brukt som inngang lå der. Kjeller’n var vår vinterbase til midt på 60-tallet, da ble gården revet pga. forarbeider til T-banetunellen. 

Neste søndag: Maridalen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.